Blog

Webshop laten maken kosten

Inleiding

Een webshop laten maken kan een interessante optie zijn voor ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden of een online aanwezigheid willen creëren. In deze blogpost zullen we verschillende vragen beantwoorden die ondernemers kunnen hebben over het laten maken van een webshop. We zullen onder andere bespreken wat de kosten zijn van het laten maken en onderhouden van een webshop, welke stappen nodig zijn om een webshop te starten, en welke factoren van invloed zijn op de winstgevendheid van een webshop. Door deze informatie te delen, hopen we ondernemers te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over het laten maken van een webshop.

Kosten van een webshop laten maken

Een webshop laten maken kan een flinke investering zijn voor ondernemers. De kosten hiervan zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gewenste functionaliteiten, het ontwerp en de hosting. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste kostenposten:
 • Functionaliteiten: de kosten voor een webshop worden voor een groot deel bepaald door de gewenste functionaliteiten. Denk hierbij aan het toevoegen van een winkelwagentje, betaal- en verzendmethoden en integratie met een voorraadsysteem. Hoe meer functionaliteiten er nodig zijn, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 • Ontwerp: het ontwerp van een webshop is een belangrijke factor in de kosten. Hierbij gaat het niet alleen om de vormgeving, maar ook om de gebruiksvriendelijkheid van de website. Een goed ontwerp kan zorgen voor meer conversies, maar kan ook leiden tot hogere kosten.
 • Hosting: om een webshop online te kunnen zetten is hosting nodig. Dit kan variëren van goedkope shared hosting tot een eigen server. Het type hosting heeft invloed op de snelheid en de betrouwbaarheid van de webshop, maar ook op de kosten.
De kosten voor het laten maken van een webshop variëren sterk en zijn afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Gemiddeld gezien liggen de kosten tussen de €2.500 en €10.000 euro. Het is echter ook mogelijk om een webshop te laten maken voor minder geld, bijvoorbeeld door te kiezen voor een standaardtemplate in plaats van een op maat gemaakt ontwerp.

Wilt u kosten besparen bij het laten maken van een webshop? Dat kan op verschillende manieren. Een goedkope manier is het gebruik van een bestaand platform, zoals Shopify of WooCommerce. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende templates en functionaliteiten. Dit kan echter wel ten koste gaan van de originaliteit en het unieke karakter van uw webshop. Een andere manier om kosten te besparen is door te kiezen voor een kleinere webdesigner of -ontwikkelaar. Deze zijn vaak goedkoper dan grotere bureaus, maar kunnen wel minder ervaring hebben.

Door de kosten van een webshop te overzien en mogelijkheden te bekijken om kosten te besparen, kunt u als ondernemer een weloverwogen beslissing maken over het laten maken van een webshop.

Kosten van een webshop per maand

Als je een webshop hebt, dan brengt dat maandelijks kosten met zich mee. Er zijn verschillende kostenposten waar je rekening mee moet houden, zoals hosting, onderhoud en betalingsverwerking. Hieronder worden deze kostenposten kort besproken, samen met de mogelijkheden om kosten te besparen.

 • Hosting: Het is belangrijk om een betrouwbare hostingprovider te hebben voor je webshop. Dit is de plek waar je webshop wordt gehost en waar je klanten toegang toe hebben. De kosten van hosting kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van je webshop en het aantal bezoekers. De gemiddelde kosten voor hosting liggen tussen de €20 en €100 per maand.
 • Onderhoud: Het is belangrijk om je webshop goed te onderhouden, zodat deze optimaal blijft functioneren. Onderhoudskosten kunnen bestaan uit het updaten van je webshop, het oplossen van bugs en het implementeren van nieuwe functionaliteiten. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van je webshop en de complexiteit van de benodigde updates. De gemiddelde kosten voor onderhoud liggen tussen de €50 en €150 per maand.
 • Betalingsverwerking: Als je online producten verkoopt, dan moet je een betalingsverwerker hebben om de betalingen van je klanten te kunnen accepteren. Betalingsverwerkers rekenen vaak een transactiefee per transactie. Deze fees kunnen variëren, afhankelijk van de betalingsverwerker die je gebruikt. De gemiddelde transactiefee ligt tussen de 1% en 3% per transactie.
 • Schatting van de gemiddelde maandelijkse kosten voor een webshop: Als we alle kostenposten bij elkaar optellen, dan kunnen de maandelijkse kosten van een webshop variëren van €70 tot €250 per maand, afhankelijk van de grootte van je webshop en het aantal bezoekers.
 • Er zijn verschillende mogelijkheden om kosten te besparen op de maandelijkse kosten van je webshop. Hieronder worden een aantal opties besproken:
  • Kies voor een goedkopere hostingprovider. Er zijn veel hostingproviders op de markt, dus het kan lonen om rond te kijken naar een provider die goedkoper is dan je huidige provider. Houd er wel rekening mee dat goedkoper niet altijd beter hoeft te zijn. Zorg dat de provider betrouwbaar is en goede klantenservice biedt.
  • Doe het onderhoud zelf. Als je technisch onderlegd bent, dan kun je ervoor kiezen om het onderhoud van je webshop zelf te doen. Zo bespaar je op de kosten van een externe partij. Zorg er wel voor dat je voldoende kennis hebt om het onderhoud goed uit te kunnen voeren.
  • Kies voor een betalingsverwerker met lagere transactiefees. Als je veel transacties hebt, dan kunnen de fees van een betalingsverwerker flink oplopen. Kijk daarom rond naar een betalingsverwerker die lagere fees rekent.

  Website met webshop kosten

  Een website met een webshop biedt meer mogelijkheden dan alleen een webshop. Naast het verkopen van producten, kunnen bezoekers van de website bijvoorbeeld ook meer informatie vinden over het bedrijf, blogberichten lezen en contact opnemen met de klantenservice. Maar wat zijn de kosten van zo’n website met webshop?

  In vergelijking met alleen een webshop zijn de kosten van een website met webshop over het algemeen hoger. De kosten voor het laten maken van een website met webshop zijn vergelijkbaar met de kosten van een gewone website, plus de kosten voor het implementeren van de webshop-functionaliteiten. Deze extra kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de webshop en de benodigde functionaliteiten. Zo zal een eenvoudige webshop met enkele producten goedkoper zijn dan een webshop met veel producten en uitgebreide functionaliteiten, zoals gepersonaliseerde productaanbevelingen, meertalige ondersteuning en integratie met sociale media.

  Daarnaast zijn er ook maandelijkse kosten verbonden aan het hebben van een website met webshop, zoals hosting, onderhoud en betalingsverwerking. Deze kosten kunnen hoger zijn dan bij alleen een webshop, omdat er meer verkeer en gegevensverwerking nodig is. Het is belangrijk om deze kosten in gedachten te houden bij het beslissen of een website met webshop geschikt is voor uw bedrijf.

  Voordelen en nadelen van een website met webshop

  Een website met webshop biedt enkele voordelen ten opzichte van alleen een webshop. Zo biedt het bijvoorbeeld meer mogelijkheden om bezoekers te informeren over het bedrijf en de producten, wat kan leiden tot meer vertrouwen en klantenbinding. Ook kan een website met webshop beter vindbaar zijn in zoekmachines, omdat er meer pagina’s en inhoud beschikbaar zijn. Daarnaast kan het beheren van een website met webshop gemakkelijker zijn dan het beheren van twee aparte platforms voor een webshop en een website.

  Maar er zijn ook nadelen verbonden aan een website met webshop. Zoals eerder vermeld zijn de kosten hoger dan bij alleen een webshop. Daarnaast kan het beheren van een website met webshop ook meer werk en tijd kosten, omdat er meer inhoud en pagina’s moeten worden bijgehouden. Ook kan het integreren van de webshop-functionaliteiten in de website complexer zijn dan het gebruik van een kant-en-klare webshop-oplossing.

  Starten van een webshop

  Het starten van een webshop kan een spannende en uitdagende onderneming zijn. Er zijn veel stappen die genomen moeten worden om een succesvolle webshop op te zetten. Hier zijn enkele belangrijke stappen om te overwegen bij het starten van een webshop.

  Stap 1: Kies uw niche: De eerste stap bij het starten van een webshop is om uw niche te kiezen. Dit is de markt waarop u zich wilt richten en waarin u wilt verkopen. Het is belangrijk om een niche te kiezen die u leuk vindt en waar u gepassioneerd over bent. Dit zal u helpen gemotiveerd te blijven en u zult ook meer kennis hebben over de producten die u verkoopt.

  Stap 2: Vind een webdesigner: Een professioneel ogende website is belangrijk voor de uitstraling van uw webshop. Het is daarom belangrijk om een goede webdesigner te vinden die uw webshop kan ontwerpen en ontwikkelen. Zorg ervoor dat de webdesigner ervaring heeft met het bouwen van webshops en bekend is met de software die u wilt gebruiken.

  Stap 3: Selecteer de juiste e-commerce software: Er zijn veel e-commerce software-oplossingen beschikbaar op de markt. Het is belangrijk om een oplossing te kiezen die past bij uw behoeften en budget. Enkele populaire e-commerce software-oplossingen zijn Shopify, WooCommerce en Magento.

  Stap 4: Kies een domeinnaam en hosting: Een domeinnaam en hosting zijn essentieel voor het starten van een webshop. Een domeinnaam is het adres van uw website en hosting is de service die uw website online houdt. Zorg ervoor dat u een domeinnaam kiest die gemakkelijk te onthouden en relevant is voor uw niche. Kies ook een hostingprovider die betrouwbaar is en uw website snel kan laden.

  Stap 5: Selecteer de juiste betalingsverwerking: Het selecteren van de juiste betalingsverwerking is essentieel voor het accepteren van betalingen van klanten. Zorg ervoor dat u een betalingsverwerkingsprovider kiest die veilig en betrouwbaar is en die de betalingsmogelijkheden biedt die u nodig heeft.

  Al met al vereist het starten van een webshop veel planning en organisatie. Het is belangrijk om de benodigde stappen te volgen en de tijd te nemen om alles goed te doen. Maar met de juiste stappen en hulpmiddelen kan het opzetten van een succesvolle webshop een lonende onderneming zijn.

  Rendabiliteit van een webshop

  Het hebben van een webshop kan zeker winstgevend zijn, maar het is belangrijk om te weten dat de winstmarges kunnen variëren afhankelijk van de branche en concurrentie. Over het algemeen zijn de winstmarges voor webshops hoger dan voor traditionele winkels, omdat webshops geen huur, nutsvoorzieningen en andere overheadkosten hoeven te betalen.

  De winstgevendheid van een webshop kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder concurrentie en marketing. In sommige niches kan de concurrentie hevig zijn, waardoor het moeilijker wordt om winstgevend te zijn. In andere niches zijn er minder concurrenten en kan het gemakkelijker zijn om winstgevend te zijn.

  Marketing is ook een belangrijke factor die van invloed kan zijn op de winstgevendheid van een webshop. Het is belangrijk om een effectieve marketingstrategie te hebben om meer klanten aan te trekken en de omzet te verhogen. Dit kan onder andere worden bereikt door middel van zoekmachine-optimalisatie, sociale media marketing en betaalde advertenties.

  Over het algemeen kan een webshop winstgevend zijn als het goed wordt beheerd en er wordt geïnvesteerd in marketing. Het is echter belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat het runnen van een webshop hard werken en toewijding vereist om succesvol te zijn.

  Duur van het maken van een webshop

  Een van de belangrijkste vragen bij het maken van een webshop is: hoe lang gaat het duren om het te maken? De tijd die nodig is om een webshop te maken, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder geven we een uitleg van deze factoren en een schatting van de gemiddelde tijd die nodig is om een webshop te maken.

  Ten eerste is de grootte van de webshop van invloed op de tijd die nodig is om deze te maken. Een kleine webshop met een paar producten zal minder tijd in beslag nemen dan een grote webshop met honderden producten. Daarnaast kan de complexiteit van de functionaliteiten ook een rol spelen. Een webshop met een eenvoudige checkout en beperkte betalingsmogelijkheden zal minder tijd kosten dan een webshop met uitgebreide betaalopties en een gepersonaliseerde checkout.

  Een ander belangrijk punt is wie de webshop maakt. Als je ervoor kiest om een webdesigner in te huren, kan dit de tijd die nodig is om de webshop te maken, verkorten. Een professionele webdesigner kan snel en efficiënt werken en heeft de expertise om eventuele problemen snel op te lossen. Als je echter besluit om de webshop zelf te maken, moet je meer tijd investeren in het leren van de benodigde vaardigheden en het oplossen van eventuele problemen.

  Ten slotte kan de tijd die nodig is om een webshop te maken, ook afhangen van de beschikbaarheid van de benodigde middelen, zoals afbeeldingen van hoge kwaliteit en productbeschrijvingen. Als je al deze middelen al hebt, zal het minder tijd kosten om de webshop te maken. Als je echter nog moet beginnen met het maken van deze middelen, zal dit extra tijd kosten.

  Over het algemeen kan het maken van een webshop variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Een eenvoudige webshop kan in enkele weken worden gemaakt, terwijl een complexere webshop maanden kan duren om te ontwikkelen. Het is belangrijk om een realistisch tijdschema te hanteren en rekening te houden met mogelijke vertragingen.

  Tips voor een succesvolle webshop

  Een webshop beginnen is een spannende onderneming, maar het kan ook uitdagend zijn. Om van uw webshop een succes te maken, zijn er enkele belangrijke elementen die u moet overwegen. Hier zijn enkele tips om u te helpen een succesvolle webshop te starten.
  1. Zorg voor een gebruiksvriendelijke website: Een gebruiksvriendelijke website is essentieel voor het behoud van klanten. Zorg ervoor dat uw website eenvoudig te navigeren is en dat klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Het hebben van een zoekbalk en het categoriseren van producten zijn enkele manieren om uw website gebruiksvriendelijker te maken.
  2. Maak uw webshop visueel aantrekkelijk: Mensen zijn visueel ingesteld en de visuele uitstraling van uw webshop kan een grote impact hebben op het succes ervan. Zorg ervoor dat uw webshop er aantrekkelijk uitziet en dat de producten goed worden gepresenteerd. Investeer in professionele productfoto’s en gebruik ze op uw website en sociale media.
  3. Bied uitstekende klantenservice: Uitstekende klantenservice is cruciaal voor het behouden van klanten en het opbouwen van een positieve reputatie. Zorg ervoor dat u gemakkelijk te bereiken bent en dat u snel en efficiënt reageert op vragen en klachten.
  4. Investeer in marketing: Om klanten te trekken en uw webshop te laten groeien, is marketing essentieel. Maak gebruik van sociale media, e-mailmarketing en betaalde advertenties om uw webshop te promoten. Zorg ervoor dat u een marketingstrategie ontwikkelt die past bij uw doelgroep en uw budget.
  5. Optimaliseer uw webshop voor zoekmachines: Het optimaliseren van uw webshop voor zoekmachines kan u helpen om meer klanten te bereiken. Zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor relevante zoekwoorden en dat uw producten goed worden omschreven. Maak gebruik van zoekmachineoptimalisatietools om uw webshop hoger in de zoekresultaten te krijgen.
  6. Bied verschillende betaalmethoden aan: Het bieden van verschillende betaalmethoden is belangrijk om klanten aan te trekken en te behouden. Zorg ervoor dat uw webshop betalingen accepteert via creditcards, iDeal, PayPal en andere populaire betaalmethoden.
  7. Zorg voor een goede logistiek: Een goede logistiek is cruciaal voor het behoud van klanten. Zorg ervoor dat uw producten snel en efficiënt worden verzonden en dat klanten op de hoogte worden gehouden van de status van hun bestelling.
  Het runnen van een succesvolle webshop vereist inspanning en toewijding, maar met de juiste strategieën en investeringen kan uw webshop groeien en bloeien.

  Conclusie

  In deze blogpost hebben we besproken wat er komt kijken bij het opzetten en runnen van een webshop. We hebben gekeken naar de kosten van een webshop, de factoren die van invloed zijn op de prijs van het laten maken van een webshop, de kosten van een website met webshop in vergelijking met alleen een webshop, en de benodigdheden en stappen om een webshop te beginnen. Ook hebben we gekeken naar de rendabiliteit van een webshop, de tijd die nodig is om een webshop te maken, en tips voor een succesvolle webshop.

  Het runnen van een webshop kan een uitdagende maar zeer lonende onderneming zijn. Door rekening te houden met de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten, de tijd en de winstgevendheid van een webshop, kunnen ondernemers een weloverwogen beslissing nemen over het opzetten van een webshop en de stappen die nodig zijn om deze succesvol te maken.

  Als u serieus bent over het opzetten van een webshop, raden we u aan om een professionele webshop te laten maken. Dit zal niet alleen zorgen voor een professionele uitstraling en functionaliteit van uw webshop, maar het zal ook bijdragen aan het succes van uw bedrijf. Door te investeren in een professionele webshop, kunt u uw bedrijf laten groeien en uw klantenkring uitbreiden.

  Kortom, het runnen van een webshop kan een uitdagende, maar zeer bevredigende onderneming zijn. Met de juiste aanpak en het nemen van de juiste stappen kunt u een succesvolle en winstgevende webshop opzetten. We hopen dat deze blogpost u heeft geholpen om een beter inzicht te krijgen in wat er nodig is om een webshop te starten en te runnen, en we wensen u veel succes in uw onderneming!
  Share